8.6.2021

Kivaa tekemistä uudistetulla sivulla

Hip hei ja hurraa!!!  Uudistettu Lapsille tekemistä -sivusto on nyt avattu.

Puuhavinkkejä uusin ilmein

Joku saattaa muistaa vielä Kesälomakalenterin. Parin viikon puuhajakso ilmestyi niinkin kauan sitten kuin kesällä 2016. Lapsille oli varattuna joka päivälle ainakin kuusi aktiviteettia eri teemoista. Vinkkejä löytyi erityisesti leikkeihin, askarteluun ja välipalojen tekemiseen.

Varsinainen Lapsille tekemistä -sivusto ilmestyi seuraavana vuonna. Jo silloin sivustosta piti tulla leikkivinkkien varasto – tai pikemminkin kokonainen puuhamaa. Harmittavasti kokonaisuus jäi raakileeksi, kun leikkien ja ohjeiden arkistoimiseen ei löytynyt kävijäystävällistä toteutustapaa. Siitä huolimatta kävijöitä on riittänyt vuosien varrella. Tänä keväänä päätin, että nyt olisi aika tarjota teille parempaa.

Yhdessä kukoistamaan

Lasten kesäloma alkoi, joten näinä päivinä kodeissa on huutava (!) tarve leikkivinkeille ja muille ideoille. Siksi avaankin sivuston hieman etuajassa ja raakileena. Malttia siis hyvät lukijat, vaikka joku sivu olisi päivitysten takia hetken kiinni: katkot kestävät ainoastaan minuutin tai pari. Isot muutokset tullaan tekemään iltaisin.

Sivustoa voi hyödyntää niin kotona kuin yhteisöissä. Tarjolla on roppakaupalla ohjeita leikkeihin ja muuhun tekemiseen. Mikä parasta, nyt ollaan vasta alussa: kesän aikana ilmestyy lisää uusia juttuja! Pian tekemistä löytyy aivan jokaiselle lapselle iästä, taidoista ja mielenkiinnon kohteista riippumatta.

Mitä kivaa täältä löytyykään?

Sivuston suunnittelussa on ajateltu erityisesti puhelimen käyttäjiä, jotta leikkiohjeita ja muita aktiviteetteja olisi mahdollista etsiä ja käyttää arjen keskellä. Tabletin kanssa voi ilmetä vielä ongelmia ulkoasun suhteen, mutta niiden ei pitäisi haitata sivuston hyödyntämistä. Aktiviteeteista ja linkeistä suurin osa toimii kaikilla laitteilla. Toki Nettivinkit-osiossa tulee olemaan sellaisiakin ohjelmia, joiden käyttäminen onnistuu ainoastaan tietokoneella. Jos laitevaatimuksia on, niistä pyritään kertomaan ohjeissa.

Puuhalista on paikka, josta löytyy aktiviteetteja jokaisen tarpeisiin. Uusia vinkkejä päivitetään jatkuvasti ilman erillistä ilmoitusta. Kannattaa siis vierailla siellä säännöllisesti.

Tänne blogin puolelle on tulossa erilaisia osioita, joiden avulla lapsia kannustetaan liikkumaan, kokeilemaan ja osallistumaan. Ensimmäiset postaukset tulevat jo kesäkuun aikana.

Kilpailut

Tulossa on monenlaisia kilpailuja. Koska lasten mielenkiinnon kohteet ja osaamistasot vaihtelevat, myös kisojen teemoja pyritään vaihtelemaan. Tulemme näkemään muutakin kuin piirustuskilpailuja!

Linkit muualle

Sivuston tarjoamat vinkit eivät rajoitu ainoastaan omiin ohjeisiin ja aktiviteetteihin. Netti on pullollaan tekemistä, mutta harva ehtii penkoa ideoita juuri silloin, kun tekemiselle olisi akuutti tarve. Lapsille tekemistä kahlaa sivustot puolestasi ja vinkkaa parhaista. Kaikki linkit testataan ennen kuin ne lisätään tänne. Voitkin olla aika luottavaisena, että tämän sivuston kautta ei ensimmäisenä ohjaudu toimimattomille tai kyseenalaisille sivuille.

Suunnitelmat

Idean lisäksi vanhoista ajoista tulee säilymään häivähdys tekijöiden innostusta, sillä Kesälomakalenterin vinkkivideot ja ohjeet pääsevät puuhavaraston kätköihin. Uusia kivoja juttuja on tulossa pitkin vuotta, mutta jotain ilmestynee jo kesäkuun aikana. Ensimmäisenä starttaa kirjablogi, jossa on lukuvinkkien lisäksi tarjolla kilpailuja.  Tulostettavia väritystehtäviä tulee heinäkuun aikana. Toivottavasti erilaiset aktiviteetit saavat lapset kokeilemaan, innostumaan ja heittäytymään.

Tavoite on, että sivusto helpottaisi oikeasti kotien ja päiväkotien arkea. Ohjatkaapa siis tietoa lähipiiriinne. Lähettäkää myös palautetta ja vinkkejä, jos mielessä pyörii ideoita, joiden avulla sivustosta saadaan mahdollisimman mieluisa.

Aurinkoisin terveisin LaTe

Kerro sivustosta kaverille!