Tietosuoja Lapsille tekemistä -sivustolla

VERKKOSIVUJEN SEURANTA

Lapsille tekemistä -sivusto on kaikille avoin, eikä sivujen selaaminen suurimmaksi osaksi (poikkeuksena myöhemmin Lasten sivut) edellytä rekisteröintiä. Verkkopalvelun kävijöistä ei kerätä henkilötietoja, joista yksittäinen kävijä voitaisiin tunnistaa. Tilastollisesti kerättyjä tietoja ei voi yhdistää toisiinsa.

EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ LAPSILLE TEKEMISTÄ-SIVUSTOLLA

Sivustolla käytetään evästeitä sen takaamiseksi, että palvelu on turvallinen, tehokas ja käyttäjäystävällinen. Eväste (cookies) on pieni, käyttäjän omalle tietokoneelle lähetettävä ja siellä säilytettävä tekstitiedosto. Evästeet eivät vahingoita käyttäjien tietokoneita tai tiedostoja. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan.

Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.

Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

ANALYTIIKKA

Keräämme anonyymiä tilastotietoa Google Analytics -palvelun avulla. Voimme kerätä esim. seuraavia tilastollisia tietoja:

  • kokonaiskävijämäärät
  • onko kävijä uusi, eli tuleeko sivuille ensimmäistä kertaa
  • millä hakusanalla on löytänyt sivuille
  • suosituimmat sivut
  • käytetyimmät selainversiot
  • yleisimmät palveluntarjoajat.

Sivustolla ei ole ulkopuolista mainontaa.

Lisäksi voimme myöhemmin käyttää kohdennettua mainontaa (interest-based advertising), joka tarkoittaa sitä, että voimme mainostaa sinulle tuotteitamme kumppaneidemme verkkosivuilla. Tämä tarkoittaa sitä, että myös muiden yritysten verkkosivuilla nähtävät mainokset ovat oleellisia sinulle. Kohdennettuihin mainoksiin käytämme evästeitä, joihin kerätty tieto on anonyymiä eikä niihin tallenneta yksityisiä- tai henkilötietoja. Käytämme kohdennettuun mainontaan Facebook ja Google AdWords -palveluita. Lue lisää Facebookin evästeistä.

EVÄSTEIDEN POISTAMINEN

Evästeet on mahdollista ottaa pois käytöstä. Poistaminen tapahtuu selaimen asetuksista. Katso tarkemmin esimerkiksi Firefoxin ohjeet evästeiden poistamisesta. Voit muokata Googlen mainoksiin liittyviä säädöksiä Googlen asetussivulla. Voit myös estää Googlen kohdennetun markkinoinnin selaimen lisäosan avulla. Huomaa kuitenkin, että evästeiden kytkeminen pois vaikuttaa selaimien toimintaan. Evästeitä käytetään lähes kaikilla internetin sivustoilla, joten kytkeminen pois voi olla este joidenkin palveluiden asianmukaiselle toimimiselle.

KILPAILUIHIN LIITTYVÄT TIEDOT

Sivustolla voidaan pyytää erikseen yhteystietoja kilpailuun ilmoittautumisen yhteydessä. Niihin tietoihin liittyvistä käytännöistä löytyy lisätietoa kilpailujen säännöistä. Yleensä käytäntönä on, että kilpailun yhteydessä kerätyt tiedot hävitetään heti kilpailun jälkeen. Tietosuojasivua muutetaan ensimmäisen kilpailun alla.

KOMMENTOINTIIN LIITTYVÄT TIEDOT

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Tällä hetkellä Gravatar-palvelu ei ole käytössä. Myöhemmin sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

KUINKA KAUAN SÄILYTÄMME TIETOA

Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa. Sivustolla ei ole rekisteröityjä käyttäjiä, joten heidän tietoja ei ole tallennettuna.

MITÄ OIKEUKSIA SINULLA ON OMAAN TIETOOSI

Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

MINNE LÄHETÄMME TIETOSI

Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun kautta.

MITEN TOIMIMME TIETOMURRON TAPAHTUESSA

Tietomurron sattuessa sivusto suljetaan korjauksia varten ja siitä ilmoitetaan Facebookin Lapsille tekemistä-tilillä.

Tietosuojaseloste

Henkilötietolain (523/99) 10 §:n ja 24 §:n mukainen tietosuojaseloste:

Sivuston tietosuojaseloste, tarkistettu 24.5.2018.pdf