A B E G H I J K L M N O P R S T V
Lintujen äänet:n kuva. Lintujen äänet

Linkkejä sivustoille, joissa pääset kuuntelemaan ääninäytteitä linnuilta.

Lintujen tunnistaminen:n kuva. Lintujen tunnistaminen

Opettele tunnistamaan lintuja. Luontoportin sivuilta löydät tuntomerkkien perusteella linnut ja ääninäytteet.

Lipunryöstö:n kuva. Lipunryöstö

Leikissä on tavoitteena varastaa toisen joukkueen viiri ja kuljettaa se omaan tukikohtaan. Omalla alueella olevia vastustajia voi ottaa kiinni ja viedä vankilaan. Sieltä pääsee pois, jos oman joukkueen leikkijä käy vapauttamassa koskettamalla.

Lohikäärmeen pyrstö:n kuva. Lohikäärmeen pyrstö

Leikkijät menevät jonoon ja tarttuvat edellä olevaa vyötäröstä kiinni kummallakin kädellä. Jonon viimeisenä oleva on lohikäärmeen pyrstö. Hänen vyötäröllään roikkuu huivi tai pieni pyyhe, jota jonon ensimmäisenä oleva yrittää napata itselleen.

Neppiskisa:n kuva. Neppiskisa

Neppis on kilpa-ajoa leikkiautoilla. Autoa saa nepata kolme (3) kertaa vuoron aikana. Jos auto lentää ulos radalta tai päätyy katolleen, joutuu sen palauttamaan takaisin neppauskohtaan. Ensimmäisenä maaliin päässyt voittaa.

Nurkkajussi:n kuva. Nurkkajussi

Nurkkajussi on perinteinen leikki, joka sopii isommallekin porukalle. Nurkkajussin tehtävänä on heilauttaa keppiä rakennuksen nurkalla, kurkistaa nurkan taakse ja yrittää tunnistaa joku leikkijöistä.

Parkour:n kuva. Parkour

Kaikkiin tiloihin sopiva liikuntaleikki, jossa liikkumiseen hyödynnetään olemassa olevaa ympäristöä ja rakenteita.

Peili:n kuva. Peili

Peili on perinteinen ja kiva leikki monenikäisille. Leikkijöiden tavoitteena on päästä koskemaan ”peiliä” ensimmäisenä. Kun peili kääntyy pelaajia kohti, täytyy heidän pysähtyä mahdollisimman nopeasti. Jos peili näkee jonkun liikkuvan, tämän täytyy palata lähtöviivalle.