Kymmenen tikkua laudalla:n kuva.

Kymmenen tikkua laudalla

Ohjeistusta

Perinteinen, pitkäkestoinen leikki isolle porukalle.

Ennen leikin aloittamista etsitään kymmenen puutikkua. Lisäksi tarvitaan lauta ja kivi, joista tehdään “kiikkulauta”. Tikut laitetaan riviin laudan toiseen päähän.

Yksi pelaajista toimii etsijänä. Joku leikkijöistä astuu laudan toiseen päähän, jolloin tikut lentävät sikin sokin maahan. Leikkijät menevät piiloon sillä aikaa kun etsijä kerää kymmenen tikkua takaisin laudalle.
Kerättyään tikut etsijä huutaa kuuluvalla äänellä ”Kymmenen tikkua laudalla!” ja alkaa etsiä piilossa olevia. Kun etsijä löytää tunnistaa jonkun, hän juoksee äkkiä laudan luokse, koskee siihen jalallaan ja huutaa löydetyn pelaajan nimen. Silloin pelaaja jää vangiksi.

Jos piilossa ollut ehtiikin ensin laudan luokse, hän koskee lautaan ja huutaa “Omat nimet!”. Se tarkoittaa sitä, että hän voi milloin vain lähteä uudestaan piiloon. Jos laudan luona on löydettyjä leikkijöitä, voi piilossa ollut vapauttaa heidät potkaisemalla tikut taas pois laudalta. Tällöin kaikki voivat juosta uudelleen piiloon.

Leikki loppuu, kun kaikki on löydetty tai vangit on pelastettu kolme kertaa. Silloin ensimmäisenä löydetystä hakijasta tulee uusi etsijä.

Näitä tarvitaan

  • Lauta (n. 50cm)
  • Kivi
  • Pieniä oksia

 

Video: Leikkipäivä (https://youtu.be/TWe7wCYx6xE)