Tötteröherkut:n kuva.

Tötteröherkut

Ohjeistusta

Täytä tyhjät jätskitötteröt maistuvilla siemenillä tai muulla naposteltavalla. Voit käyttää tämän ohjeen vinkkejä myös pakettijäätelön koristeluun.

Tässä tarvitaan hellaa. Tarkistathan aikuiselta luvan tämän välipalan tekemiseen!

 

1. Etsi tarvikkeet.

Tarvitset kurpitsansiemeniä, auringonkukansiemeniä, pari palaa suklaata, suolaa, paistinpannun, lastan sekä astioita (lämmönkestäviä).

 

2. Paahda kurpitsansiemenet.

Laita paistinpannu kuumenemaan hellalle. Lisää kuumalle pannulle kourallinen kurpitsansiemeniä. Siirtele siemeniä välillä lastan avulla, etteivät ne pääse palamaan pohjaan.

Kurpitsansiemenet poksahtelevat valmistuessaan. Ne ovat valmiita silloin, kun ne ovat muuttaneet muotoaan littanoista siemenistä paksuiksi, naposteluun sopiviksi eväiksi.

Kaada siemenet astiaan ja ripottele päälle suolaa.

Anna siementen jäähtyä rauhassa. Huom. Kuumat kurpitsansiemenet polttavat suun! 

 

3. Laita toiseen astiaan muutama palanen suklaata.

 

4. Paahda auringonkukansiemenet.

Auringonkukan siemenistä on vaikea nähdä, milloin ne ovat valmiita. Niistä kuuluu kyllä pieniä napsahduksia. Lopeta paahtaminen, kun suurin osa siemenistä vaihtaa väriä hieman rusehtavaksi.

Kaada siemenet suklaan päälle ja sekoita lusikalla.

Siirrä hyvin sekoitettu massa jäähtymään jääkaappiin.

Huom. Paahdetut auringonkukansiemenet maistuvat sellaisenaankin. Koko annosta ei ole pakko sekoittaa suklaaseen.

 

5. Kokoa jäätelötöttöröön oma naposteluannoksesi.

Näitä tarvitaan

  • kurpitsansiemeniä
  • auringonkukansiemeniä
  • pari palaa suklaata
  • suolaa
  • paistinpannu
  • lasta ja lusikka
  • lämmönkestäviä astioita