Omenasydän:n kuva.

Omenasydän

Ohjeistusta

Opettele tekemään koristeellinen välipala.

 

1. Etsi tarvikkeet.

Jos olet allerginen omenalle tai niitä ei ole saatavilla, voit kokeilla samaa päärynöillä.

 

2. Paina muotti omenaan.

Irroita muotti heti sen jälkeen.

 

3. Irroita palaset.

Käytä veistä apuna. Paina varovasti viiltoja sisäänpäin.

Varo, etteivät reunat rispaannu. Omenan sisällä leikkausjäljen ei tarvitse olla siisti. Kun sisus jää hieman röpelöiseksi, tarttuu uusi sydän paremmin paikalleen.

 

4. Kiinnitä sydämet.

Jos käytit paksua muottia, pitäisi palasten pysyä hyvin kiinni. Käytä hunajaa ”liimana”, jos sydämet eivät muuten pysy.

Näitä tarvitaan

  • 2 eriväristä omenaa
  • hedelmäveitsi
  • piparkakkumuotti (pieni sydän)