A B E G H I J K L M N O P R S T V
Kello:n kuva. Kello

Pelaaja yrittää heittää pallon kuoppaan kello yhden kohdalta. Jos pallo jää sinne, voi siirtyä kakkosen kohdalle ja heittää uudelleen. Ohiheittäessä pelaaja jää paikalleen ja vuoro siirtyy seuraavalle. Voittaja on se, joka kiertää ensimmäisenä kellotaulun ympäri.

Kim-leikki:n kuva. Kim-leikki

Kim-leikki on perinteinen muistileikki, jossa päätellään kadonnut esine. Voidaan leikkiä pareittain tai isommalla porukalla.

Kivi-paperi-sakset:n kuva. Kivi-paperi-sakset

Kivi-paperi-sakset on perinteinen leikki. Tavoitteena on saada kädellä vastustajan valitseman vaihtoehdon voittava asento. Yleensä leikitään paikallaan, mutta leikkiin voidaan yhdistää myös liikunnallisuus.

Korealainen hapsupallo:n kuva. Korealainen hapsupallo

Heittopeli, joka vaatii alkuvalmisteluja niin leikkivälineen kuin pelipaikan osalta.

Kottikärrykävely:n kuva. Kottikärrykävely

Kottikärrykävely on rankka, mutta hauska harjoitus kahdelle. Sopii isommille myös kisailuun.

Kuva kertoo:n kuva. Kuva kertoo

Tutustumisleikki, joka helpottaa itsensä esittelyä. Leikkijät valitsevat yhden kuvan tai postikortin, jossa on jotain häneen liittyvää. Tehtävänä on kertoa muille, miten kuva liittyy häneen.

Kymmenen tikkua laudalla:n kuva. Kymmenen tikkua laudalla

Kymmenen tikkua laudalla on perinteinen, pitkäkestoinen piiloleikki, joka sopii isolle porukalle.  

Lankakerä:n kuva. Lankakerä

Rauhallinen tutustumisleikki, jossa lankavyyhti keventää sopivasti tilannetta. Leikkijät heittelevät kerää toisille ja esittelevät samalla itsensä. Lopuksi kerä kootaan ja nimet kerrataan samalla.

Lipunryöstö:n kuva. Lipunryöstö

Leikissä on tavoitteena varastaa toisen joukkueen viiri ja kuljettaa se omaan tukikohtaan. Omalla alueella olevia vastustajia voi ottaa kiinni ja viedä vankilaan. Sieltä pääsee pois, jos oman joukkueen leikkijä käy vapauttamassa koskettamalla.

Lohikäärmeen pyrstö:n kuva. Lohikäärmeen pyrstö

Leikkijät menevät jonoon ja tarttuvat edellä olevaa vyötäröstä kiinni kummallakin kädellä. Jonon viimeisenä oleva on lohikäärmeen pyrstö. Hänen vyötäröllään roikkuu huivi tai pieni pyyhe, jota jonon ensimmäisenä oleva yrittää napata itselleen.

Luovat esineet:n kuva. Luovat esineet

Hauska mielikuvitusleikki, jossa esineille keksitään uusia nimiä ja käyttötarkoituksia.

Mielikuvituspallo:n kuva. Mielikuvituspallo

Hauska leikki, jossa heitellään toisille eri kokoisia ja painoisia mielikuvitusesineitä. Samalla leikkijä keksii äänen, jonka myös esineen vastaanottaja toistaa.